sla menu over

Kunst in de kerk

De kunstcommissie streeft ernaar om iedere twee maanden een nieuwe expositie in te richten in de lage zaal met werk van een beeldend kunstenaar uit de gemeente zelf, uit Soest of daarbuiten. Soms zullen de exposities gerelateerd zijn aan activiteiten binnen de gemeente. Het werk wordt getoetst aan de criteria die zijn vastgelegd. Dit geldt ook voor de kunst in de kerkzaal. Soms zal die kunst onderdeel uitmaken van dezelfde expositie als in de lage zaal. Heb je interesse om te exposeren, dan kun je een mail sturen naar  kunst@deopenhofsoest.nl.

De expositie is te bezichtigen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.30 – 12.30 uur ( ingang De Binnenhof)

Foto's van de kunst zijn te zien in ons digitale fotoalbum

De kunstcommissie bestaat uit:

  • Marjan Koedijk
  • Corrien Buurma

Expositie door Hans van Rhee

In De Open Hof kunt u de expositie “Portretten en landschappen” door Hans van Rhee bezichtigen. Hans is een Soester kunstenaar. Schilderen is voor hem beleven (herbeleven) en uitvergroten van gebeurtenissen, waarnemingen en gevoelens. Schetsen en tekeningen vormen de basis. Een proces van weglaten en komen tot de essentie.
Verder zijn Bijbelse verhalen een bron van inspiratie. Geloof, hoop, liefde en leed zijn van alle tijden en plaatsen. Hier vorm aan geven helpt om een verhaal of gedachte uit te diepen. Op zaterdag 19 mei kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur persoonlijk met met Hans kennis maken. Rond 11.00 uur zal de expositie formeel worden ingeluid. U bent van harte uitgenodigd te komen kijken.

Openingstijden:

  • Elke zondagochtend voor en na de kerkdienst
  • Op dinsdag- en donderdagsochtend tussen 10.30 en 12.30 uur (ingang via De Binnenhof)
  • Elke derde zaterdag van de maand tussen 10.00 en 13.00 uur.

Foto's van deze expositie ook te zien in ons digitale fotoalbum op deze site