sla menu over

Kunst in de kerk

De kunstcommissie streeft ernaar om iedere twee maanden een nieuwe expositie in te richten in de lage zaal met werk van een beeldend kunstenaar uit de gemeente zelf, uit Soest of daarbuiten. Soms zullen de exposities gerelateerd zijn aan activiteiten binnen de gemeente. Het werk wordt getoetst aan de criteria die zijn vastgelegd. Dit geldt ook voor de kunst in de kerkzaal. Soms zal die kunst onderdeel uitmaken van dezelfde expositie als in de lage zaal. Heb je interesse om te exposeren, dan kun je een mail sturen naar  kunst@deopenhofsoest.nl.

De expositie is te bezichtigen op dinsdag- en donderdagmorgen van 10.30 – 12.30 uur ( ingang De Binnenhof)

Foto's van de kunst zijn te zien in ons digitale fotoalbum

De kunstcommissie bestaat uit:

  • Marjan Koedijk
  • Corrien Buurma

Over de expositie zegt Cobi het volgende.

Coby Osnabrugge

Als gemeentelid vind ik het een eer om voor de tweede keer mijn werk in De Open Hof te exposeren. De werken die ik laat zien zijn met name in de laatste jaren gemaakt.

De onderwerpen die ik verbeeld zijn divers. Het zijn ‘notities’ uit de natuur, maar ook herinneringen uit soms lang vervlogen culturen of uit de geschiedenis. Zo is er bijvoorbeeld ‘de Infanterist’ uit het Chinese terracottaleger, of mijn laatste grote werk, ‘Erasmus’, een groot Nederlands geleerde uit onze geschiedenis, voorloper van de Hervorming. 2016 was het Erasmusjaar. In dit doek heb ik met tekst gewerkt zodat ook de betekenis van zijn werk voor het heden duidelijk wordt. Naast de werken met een bepaalde voorstelling heb ik ook meer geabstraheerde werken dit keer. Hierbij kunt u als kijker meer overlaten aan uw eigen verbeelding.

bloemen

De technieken en materialen die ik gebruik zijn verschillend. Bij de abstracte werken heb ik vooral met druktechnieken gewerkt zoals monotype, op courantpapier gedrukt met drukinkt op oliebasis. Ook is er een enkel werk in collagetechniek, gescheurd van zelf bedrukt papier. De meer figuratieve schilderijen zijn geschilderd op doek met acrylverf, schilderachtig of in vlakken. Bij de manier van schilderen ga ik uit van gelaagdheid. Meestal ga ik bij het opzetten uit van een schets die ik in een bepaalde dunnere verflaag in een ondergrondkleur opzet en daarna steeds verder, met steeds andere lagen, uitwerk. Soms blijft de onderlaagkleur een rol spelen in het werk.

Mijn werk is te zien vanaf begin juli tot begin oktober. Ik hoop dat u komt kijken!

‘Verbeelding is het oog van de ziel’ (Joseph Joubert)

Foto's van deze expositie zijn binnenkort te zien in ons digitale fotoalbum op deze site