sla menu over

Muzikale tradities

Van meet af aan is er in De Open Hof veel en goed gezongen en in onze muzikale geschiedenis is het alleen maar in een opgaande lijn gegaan sinds de bouw van de kerk in 1971.

Muzikaal hart van de zaak is natuurlijk de wekelijkse eredienst en is de gemeente in liturgisch opzicht gegroeid van ontdekker van het – toen – nieuwe Liedboek in 1973 tot een vierende gemeente die voor haar zang uit vele bronnen put. Na de komst van het nieuwe orgel staat Soest sinds 1998 in de orgelwereld op de muzikale kaart door de reeks zondagmiddagconcerten (elke laatste zondagmiddag van de maand een concert).

Weet u welkom als kerkganger, als actief deelnemer in de cantorij of als bezoeker van de zondagmiddagconcerten. Alles wat adem heeft love de Heer!

Kees Hanegraaff, cantor-organist

Cantorij in De Open Hof

In de zomermaanden kan de kerkganger merken hoe het is om alleen uit het Liedboek voor de Kerken te kunnen zingen, op de reeks zondagen dat onze onvolprezen ploeg samenstellers en drukkers van de orden van dienst van een welverdiende vakantie genieten. Enerzijds zijn het zondagen met relatief meer bekende liederen, anderzijds voelen veel kerkgangers en ook de voorgangers en kerkmusici hoe “terug in de tijd” het is het te moeten stellen zonder nieuwe liederen, gezongen acclamaties, tafelgebeden, koorliteratuur voor de cantorij en gaat u zo maar door. In de kerkmuzikale traditie van De Open Hof is de cantorij de constante factor; zij draagt en stimuleert de gemeentezang en voegt het nodige toe aan muzikale vormen nààst het gezongen couplet-lied door de gemeente. Nieuwe leden van alle stemsoorten zijn altijd van harte welkom; van blad kunnen zingen is meegenomen maar niet strikt noodzakelijk.

Wie zich tot de cantorij bekeert, treft een groep trouwe mensen met een gezamenlijk doel; het zeer geringe verloop aan leden in de loop der jaren spreekt in deze boekdelen.

U bent van harte welkom eens vrijblijvend te komen kijken of meedoen. Wenst u overleg vooraf, neem dan gerust contact op met Kees Hanegraaff,  06 - 26 80 86 90  Mail Kees Hanegraaff .

Zondagmiddagconcerten

29 oktober 2017

Jonathan Kooman (orgel) en Wanda Visser (viool)


26 november 2017

Carminis Consort: Ineke Baksteen (sopraan), Margareth Iping (mezzosopraan), Juun Voorhoeve (gamba en barokgitaar) en Tjalling Roosjen (orgel en klavecimbel), Muziek voor Advent en Kerst uit vele landenAanvang 16.00 uur
Een programma van een uur zonder pauze
Toegang vrij, collecte na afloop

Voor meer informatie:  Tjalling Roosjen
Kijk ook op www.zondagmiddagconcerten-soest.nl