11:00 - Apostolisch Genootschap
(Talmalaan 44)

12.00 - De Open Hof
(veenbesstraat 2)

14.00 - De Emmakerk (Regentesselaan 2b)

15:00 - Oude Kerk (Torenstraat1)

Orgeltocht

Orgel Apostolisch Genootschap Apostolisch genootschap
Organisten:
Ferdinand Snippen en Roy kroezen
Orgel De Open Hof De Open Hof
Organist:
Tjalling Roosjen
Orgel Emmakerk Emmakerk
Organisten:
Gonny v.d. Maten en Tjalling Roosjen
Orgel Oude kerk Oude kerk
Organist:
Gonny v.d. maten

Liefhebbers van orgelmuziek opgelet! Op zaterdag 4 juli kunt u in Soest deelnemen aan een orgeltocht. Tijdens deze tocht kunt u genieten van vier orgelconcerten. Het programma is als volgt:

Om 11.00 uur start de tocht met koffie in het gebouw van het Apostolisch Genootschap. De eigen organist Ferdinand Snippen speelt hier eerst een aantal werken van de lied- en koorkunst, zoals deze iedere zondag klinken in de diensten. Aansluitend verzorgt Roy Kroezen, organist te Hilversum, een kort programma.

12.00 uur - De Open Hof. Tjalling Roosjen, cantororganist van deze kerk, speelt orgelwerken van Duitse componisten. Op zijn programma staan onder andere bekende en geliefde koralen van Böhm, Bach en Walther.

13.00 uur - Lunchpauze. In De Open Hof is de mogelijkheid aanwezig om te kunnen lunchen.

14.00 uur - Emmakerk. Gonny van der Maten, cantororganist van De Oude Kerk, speelt na de lunch werken van de Franse componisten Louis Vierne en Léon Boëllmann. Aansluitend brengt Tjalling Roosjen enige laat-romantische en hedendaagse werken ten gehore.

15.00 uur - De Oude Kerk. Gonny van der Maten vertelt hier eerst iets over het toekomstige nog te restaureren Van Gruisen/Van Oeckelen-orgel. Daarna laat zij op het interessante en veel gebruikte kistorgel muziek horen van vader en zoon Bach en de 20e eeuwse componist Hugo Distler. Na het slotakkoord wordt de tocht om ca. 16.00 uur onder het genot van een drankje afgesloten in De Oude Kerk.Het programma voor deze dag wordt later bekend gemaakt en kunt u aanvragen bij: johnvanderdrift@xs4all.nl.