sla menu over

Op Kerstavond wordt De Open Hof, Veenbesstraat 2 in Soest, omgetoverd tot een heus theater met een groot decor met professioneel licht en geluid. Kinderen van de BSO ’t Speelhonk en de kindernevendienst van De Open Hof hebben een bijzonder theaterstuk, dat speciaal voor deze avond is geschreven door ds. Gerrit Olsman ingestudeerd.
We worden deze avond meegenomen naar de studio van het Jeugdjournaal, waar Welmoed een rechtstreekse verbinding heeft met de verslaggevers Tamara en Lysette in Nazareth en Bethlehem.
Gabriël vertelt enthousiast hoe hij net bij Maria is geweest, en dat de Zoon van God geboren zal worden en dat die geboorte schitterend zal zijn. In de studio vraagt Welmoed aan Gabriël (ze belt zijn mobieltje) om naar de studio te komen om daar de gebeurtenissen op televisie te kunnen volgen. Opnieuw is er een verbinding met Tamara, op het dorpsplein van Nazareth. Zij interviewt de heraut die een aankondiging gaat doen namens de keizer. Iedereen moet zich melden bij de plaatselijke burgerlijke stand, in de loop van het jaar. Maar Tamara wil het verhaal van de geboorte veel spannender maken. Zij verandert het een en ander in de tekst van de heraut. En jawel: nu moeten Jozef en Maria naar Bethlehem. Och, dat kan er nog wel bij. In de studio laat Gabriël de moed niet zakken. In Bethlehem is een uitstekend hotel, daar zullen ze zeker goed ontvangen worden. Tamara filmt het luxe hotel maar bedenkt dan dat haar verslag zo niet spannend genoeg is. Er moet meer drama in! Vervolgens praat zij de hotelhoudster om. Maria en Jozef wordt de deur gewezen. Hoe zal dit allemaal aflopen?
Pianist is Gert Muts. Kinderen van de basisschool, hun ouders en grootouders, maar natuurlijk ook alle andere belangstellenden zijn deze avond hartelijk welkom in De Open Hof! Na afloop is er voor alle kinderen warme chocolademelk met iets lekkers. Voor de volwassen is er glühwein.

Wanneer:
24 december 2016
Tijd:
19:00 uur
Waar:
De Open Hof
Informatie:
Ds. Gerrit Olsman
 g.h.olsman@hccnet.nl
 035 - 602 06 66