sla menu over

Een ‘zwerfboek’ is een boek dat van plek naar plek zwerft. Meestal kan je het herkennen aan een sticker op de voor- of achterkant van het omslag. Iedereen die een zwerfboek vindt, mag het lezen maar niet houden! Het is de bedoeling dat je het na lezing ergens achterlaat voor een andere lezer. Een zwerfboek is dus een tijdelijk cadeautje. En wie het boek wil houden, koopt een eigen exemplaar in de boekwinkel. Na lezing kun je het boek het beste achterlaten op een voor publiek toegankelijke plaats zoals bijvoorbeeld in een treinstation, winkelcentrum, trein, ziekenhuis of een andere zwerfboekenkast, waardoor het snel weer door een andere lezer gevonden wordt.

In De Open Hof staat ook een zwerfboekenkast. In deze kast staan niet alleen boeken, maar ook tijdschriften, CD's en DVD's. Op elke derde zaterdag van de maand kunt u tussen 10 en 13 uur bij deze kast, die in De Binnenhof staat, terecht.

Een zwerfboekenkast moet natuurlijk wel gevuld blijven. Dat kan door het terugplaatsen van de gebruikte zwerfboeken, tijdschriften, CD's en DVD's. Ook de elders gevonden materialen zijn welkom. Daarom een oproep aan iedereen die een boek of een CD/DVD een tweede leven wil geven, geef ze door aan ons waarna wij deze na beoordeling en bestickering in de kast plaatsen.

En als u toch in de Binnenhof komt voor een ‘zwerfboek’ kunt u gelijk een kijkje nemen bij de producten die Smaakvol & Gastvrij te bieden heeft.Ook kunt u dan een kijkje nemen in de kerkzaal waar een collectie van schilderijen van Hil Medema hangt en in De Binnenhof (tot 13 uur) een eenvoudige, doch heerlijke LUNCH gebruiken. De kosten bedragen € 2,50, incl. 1 consumptie. Daarnaast kunt u die ochtend nog uw Oud papier inleveren bij de krantencontainer op de parkeerplaats.

Kortom: er valt op elke derde zaterdag van de tussen 10.00 en 13.00 uur genoeg te beleven in en rond De Open Hof.

Het team Smaakvol en Gastvrij